Cégünkről

Bemutatkozás

 

    A jelenleg is családi tulajdonú cég története úgy kezdődött, hogy a Vetőmag Termeltető és Értékesítő Vállalat Szentesi Kutatóállomásának néhány kutatója elhatározta: az önállóság útjára lép. Megvásárolták a kutatóállomás Szarvas határában álló telephelyét, és 1994. Márciusában létrehozták az Agroselect Növénynemesítő és Forgalmazó Kft-t.

    A kutatók- Prof. Dr. Kovács Gábor, Dr. Kovács Gáborné, Kovács Gábor és Dr. Szatmári Mária döntése és szakmai irányítása alapján vetőmag nemesítés, termesztés és feldolgozás lett a fő profil a Kft. szakmai munkájában.

 

    Alapvetően négy növényfajta- kukorica , lucerna, szója és a héjnélküli olajtök- határozta meg a kezdeti időszak tevékenységét. Szarvason, a város szélén lévő feldolgozó-üzem biztonságos hátteret nyújtott a növény nemesítők munkájához, melyhez a nemesített vetőmagok értékesítéséből befolyt összeg a fejlesztéseket is lehetővé tette. A partnerek - a hazai és külföldi - piacokon megjelenő termékeket a biztonságos és megbízható munka következtében szívesen vásárolták a kft-től.

    A jelen időszakban a nemesítés és kutatás a háttérbe szorult, – 2014. februárjában tulajdonos váltás volt a cég vezetőségében - a korábbi fejlesztéseknek köszönhetően az előállított vetőmagok betakarítás utáni feldolgozásához szükséges minősítő, ellenőrző vetőmag laborral, tisztító és válogató gépsorral rendelkezünk. Vetőmagtisztító gépeink: Petkus sík rosta, Westrup légszeparátor. A már kikészített vetőmagok tárolásához szükséges tárolókapacitás és anyagmozgató targoncák is a rendelkezésünkre állnak. A szakszerű és megbízható vetőmag előállításhoz és feldolgozáshoz a tisztító gépsor kiegészült egy mágnes géppel- mely a lucerna vetőmag előállításhoz nélkülözhetetlen- és egy Sortex 9000B typ. / fotocella /színszerinti válogatóval.

 

    Saját termékeink feldolgozásán kívül vállaljuk vetőmag tételek keveredés mentes tisztítását, fémzárolásra való előkészítését, tárolását. Öko áru feldolgozását és tárolását is végzünk partnereink részére.

 

    Az Agroselect Kft. vetőmag forgalmazásának gerincét a saját területén előállított gabona fajták, lucerna és a héjnélküli tök vetőmagok értékestése adja, melyekre előzetes megrendeléseket is szívesen fogadunk.

 

Keresse a kollégáinkat bizalommal és használja vetőmagjainkat nyugalommal!

 

 

Tel. / Fax: +3666312179

 E-mail: agroselect@szarvasnet.hu

 

 

Copyright: Narmia Plusz Kft., 2014

Honlap készítés